Monday, 16 November 2015

Hadiah buku ilmiah lagi.

Entri #67: Hadiah buku ilmiah lagi.
Teks oleh: Umi Arbee Ali
Foto oleh: Umi Arbee Ali
Alhamdulillah. Petang tadi terkejut kami van poslaju datang tit tit tit bunyi honnya. Puas fikir dari siapa sebab saya tiada sebarang belian online buat masa ini.
Bungkusan dari Kelantan. Isinya sebuah tafsir dan sebuah buku ilmiah. Langsung saya teringat oh ia hadiah capai KPI untuk bulan Ogos dan Oktober Pengurus Online Abdr.
Dah lama saya mahukan sebuah tafsir mini yang bersaiz kecil. Boleh dibawa ketika balik kampung atau berpergian beberapa hari. Buku tentang kiamat itu menambahkan koleksi karya Imam Ghazali di rak buku saya.
Gembira. Berbunga hati. Cinta. Syukur.
Terima kasih Puan Masayu Ahmad.
Berada di dalam Abdr, walaupun ia bukan MLM, kita berpeluang juga mendapat bonus hadiah daripada pengasas dan guru online. Ambil bahagian dalam cabaran yang diadakan setiap bulan. Letak target dan usaha. Percayalah pendapatan dari Abdr boleh mencecah empat angka sebulan.
Abdr bukan syarikat MLM atau menggunakan sistem MLM. Tak ada istilah mata, point, upline, downline, renew keahlian. Tak perlu konsisten kekalkan sekian jumlah belian setiap bulan. Tak perlu cari downline. Namun persamaannya bekerja dalam pasukan, networking, tolong menolong bantu membantu, tunjuk ajar sifu ada dalam Abdr. Paling mahal Abdr ialah kumpulan sokongan, cara kerja yang santai, menggalakkan bekerja atau bisnes dari rumah, mengajar mendahulukan keluarga, berkongsi sangat banyak ilmu urus masa emosi keluarga rumahtangga, menyediakan produk servis yang tak perlu uruskan stok atau pos, tiada tekanan dalam mencapai target.
Saya sangat selesa dalam Abdr kerana nilai persahabatan bukan bisnes.
Bisnes kalian adakah "Friendship based business or business based friendship?"

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...