Tuesday, 16 February 2016

Menjaga keluarga ialah fitrah wanita.

Entri #87: Menjaga keluarga ialah fitrah wanita.
Sumber: Buku Rumah kecil di Jabal Uhud tulisan Puan Roza Roslan

Saya terfikir, rumah adalah tempat paling selamat bagi wanita. Jika kita sibuk berjalan keluar ke tempat membeli belah, mata tidak terlepas daripada mengangan-angankan perhiasan dunia.

Jika kita sibuk bertandang ke rumah orang, mulut tidak lepas menceritakan kehebatan diri, harta benda dan pencapaian anak-anak. Lebih menakutkan apabila kita berkongsi cerita atau menyebarkan aib orang.

Paling tidak, telinga mendengar apa yang disebarkan oleh rakan. Kadangkala kita tidak mahu mendengar namun tidak pula mampu menolaknya.

Subhanallah! Sungguh, benar. Betapa beruntunglah apabila Allah memberikan wanita berakal yang berfikiran begitu. Betapa Allah mahu memelihara untuk meletakkan mereka sebagai wanita mulia penghuni syurga. Berapa ramai yang cerdik lagi berakal namun menolak fitrah wanita untuk menjaga rumahtangga?

Suri sekalian masih boleh mempunyai duit poket sendiri. Kita kayuh berusaha untuk bekerja dan bisnes dari rumah. Langkah pertama belajar dari 3 naskhah di bawah, sedang promosi Februari hanya rm50 harga mampu milik untuk kita..suri di rumah.

http://qasehgoldbangi.blogspot.my

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...