Monday, 25 April 2016

Mak kutu vs Cikgu blog

Entri #99 : Mak kutu vs Cikgu blog
Teks oleh : Umi Arbee Ali
Foto oleh : Umi Arbee Ali

Kita nak beli periuk harga rm300. Kita join kutu bayar pada mak kutu rm50 sebulan. Tiap-tiap bulan mak kutu ketuk kita, ingatkan kita, tegur kelalaian kita, minta duit dari kita..simpankan duit untuk kita.
Sedangkan boleh aje kita simpan sendiri 50 tu setiap bulan.

Kita boleh aje buat blog sendiri. Tekan taip aje sana sini. Tak perlu orang ajar.
Tapi jika ikut kelas, lain macam aura semangat dan hasilnya. Lebih tersusun, lebih terancang, berjadual perlu buat apa dulu apa yang utama, ada fokus matlamat kenapa aku buat blog, jika tak tahu boleh tanya cikgu, salah silap cikgu betulkan, keberadaan dalam kelas bersama kawan-kawan injek semangat. Paling mahal, sebab ada cikgu ketuk kita, ingatkan kita, tegur sikap acuh tak acuh kita, minta siapkan tugasan blog kedai online kita yang asyik terbengkalai..promosikan blog kita.

Nak jana "sawang" atau wang dengan blog?

Kak b tak pernah main kutu🐉🐾 tapi pernah cari kutu gemuk besar hitam kat kepala orang.

Selfie contest gojes di sini http://qasehgoldbangi.blogspot.my

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...