Thursday, 24 November 2016

Peluang beriklan di blog tanpa perlu ada blog sendiri.

Entri #113: Peluang beriklan di blog tanpa perlu ada blog sendiri.
Teks oleh: Umi arbee ali
Foto oleh: Umi arbee ali

Pakej iklan ni sangat sesuai untuk usahawan yang TAK ADA BLOG/TAK MAHU MAINTAIN BLOG tapi tetap nak maksimumkan pengiklanan menggunakan medium blog. 

Blog kan sangat berkuasa. Customer google dan jumpa.
Blog bersifat kekal. Pacak iklan dan tinggal. Tak perlu update setiap hari.
Blog lengkap. Satu halaman lengkap gambar dan keterangan, tak perlu tercari-cari info sana sini.

PAKEJ IKLAN RM50

Beriklan di dua tempat:
1) Blog: Soho Direktori (satu entri lengkap)
2) Fb grup: Akademi Bekerja Dari Rumah (wajib perkenalkan diri kemudian beriklan sampai lebam)

BONUS NOVEMBER: 2 ebook berkaitan usahawan online.


Hanya satu entri itu yang kami bantu promosikan seperti Puan Che Rohani di bawah; pemilik Homestay D'Ani.



Berminat wasap Umi 019-9353.481

BONUS NOVEMBER: 2 ebook berkaitan usahawan online.


Thursday, 17 November 2016

Menulis di blog adalah cara percuma untuk berkongsi kepakaran dan membina pengikut.

Entri #112: Menulis di blog adalah cara percuma untuk berkongsi kepakaran dan membina pengikut.
Teks oleh: Umi arbee ali
Foto oleh: Klinik usahawan & pelaburan Dr. Azizan Osman


Sebenarnya kan jika kita teliti, pergi mana-mana kelas bisnes..benda sama aje yang diulang. Bukan sebab trainer itu meniru. Itu lah asas dalam dunia niaga. Cikgu boleh bagi sekarung ilmu. Yang menggerakkannya kita. Tengok apa yang DAO cakap ni..juga dipraktikkan dalam Abdr.




"Menulis di blog adalah cara percuma untuk berkongsi kepakaran dan membina pengikut." -DAO



1. BERKONGSI KEPAKARAN MELALUI BLOG
- Sebenarnya apa topik yang kita minat..jadikan tajuk blog.
- Tulis dan tulis tentang isi penting berkaitan tajuk blog.
- Untuk kuasai tajuk blog, perlu banyak membaca..jangan malas.
- Sentiasa kongsi maklumat baru..masih lagi berkaitan tajuk blog.
.
Lama kelamaan kita tampak PAKAR dalam topik itu.
#teamabdr bantu kenalpasti tajuk blog kalian. 




2. MEMBINA PENGIKUT BLOG
- Sebenarnya siapa sasaran pengikut yang kita mahu..kenalpasti dari awal.
- Kongsikan maklumat melalui cerita informasi diselangseli cerita santai..ini untuk kumpul pengikut. Buat terus menerus tanpa henti.
- Pengikut ialah pembaca blog yang akan kerap datang membaca, datang lagi dan lagi.
- Sabar. Tiba masa pembaca akan bertukar menjadi pelanggan.
#teamabdr sudah buat ini sejak bertahun-tahun dulu menerusi kelas blog.


Apa yang kita belajar melalui KELAS BLOG ABDR?
- Analisa dahulu untuk penentuan tajuk blog.
- Analisa dahulu untuk kenalpasti apa produk yang sesuai/minat/pengalaman. 
- Perkenalkan diri/produk/servis kepada bakal pelanggan.
- Belajar bagaimana berkongsi minat/kemahiran/kepakaran itu..hardsell mahupun softsell.
- Belajar teknik penulisan blog.
- Belajar gunakan kata kunci/kata carian google menerusi blog.
- Belajar buat blog kedai online.
- Belajar menulis dengan konsisten.
- Belajar buat borang tempahan, jenis-jenis entri, fan page, pautan antara link dan fb.
- Belajar buat pautan antara blog untuk aliran trafik. 
- Membina rangkaian pengedar, mencari kenalan baru, mencari peluang bisnes baru melalui jaringan ABDR. 


Tuesday, 8 November 2016

Bedak Agnesia: Deodorant paling murah paling berkesan.

Entri #111 : Bedak Agnesia: Deodorant paling murah paling berkesan.
Teks oleh : Umi arbee ali
Foto oleh : Umi arbee ali

Saya nak kongsikan satu lagi tips jimat. Sejak kecil saya guna deodorant ni. Bila sudah besar, masuk ipta kemudian bekerja, sudah mula pegang duit sendiri. Saya terikut-ikut gaya rakan membeli barang. Pelbagai jenama deodoran saya cuba bertahun-tahun lamanya. Namun, berbalik kepada asal jua. Pilihan mak tetap terbaik.

Deodoran ni hanya pakai sedikit aje..setakat hujung sudu. Berkesan tanpa bau. Benar-benar rasa selesa tak belengas walau berpeluh. Ada tertulis diluluskan oleh KKM. Harga tak sampai rm5 sebotol di kedai runcit.

Membeli barang kita perlu fikir "mampu membeli vs mampu memakai". Pertama kali beli harga mahal memang "mampu membeli". Bila sudah habis nak beli lagi terasa mahalnya maka agak kurang "mampu memakai".

Daftar belajar blog bisnes. Belajar secara offline berhadapan dengan guru. Bawa laptop dan boleh terus hands-on. Nota disediakan. Dapat BONUS 6 EBOOK. FREE BUKU MINI BCK. Kali ini bersiaran di :
- Royal Plaza Putatan, Sabah.
- 19 November 2016, Sabtu
- 9.30 pagi - 4.30 petang


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...